Θωμαή

Λάζου

Επίκουρη Καθηγήτρια

Επικοινωνία

Τμήμα Κτηνιατρικής

2310999834

Εκπαίδευση
2003

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Κτηνιατρικής

Πτυχίο Κτηνιατρικής

2010

University of Ulster

Faculty of Life and Health Sciences, School of Biomedical Sciences

Master of Science in Food Regulatory Affairs

2014

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Κτηνιατρικής

Διδακτορικό Δίπλωμα

2021

European College of Veterinary Public Health (ECVPH)

ECVPH Diploma - EBVS® European Specialist in Veterinary Public Health (Food Safety)

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
Κτηνιατρική Δημόσια Υγεία Υγιεινή τροφίμων ζωικής προέλευσης (ασφάλεια, καταλληλότητα, διάρκεια ζωής) Επιπολασμός τροφιμογενών παθογόνων και δεικτών υγιεινής στην αγροδιατροφική αλυσίδα «από τον στάβλο στο πιάτο» Ανίχνευση και καταμέτρηση τροφιμογενών παθογόνων και δεικτών υγιεινής με κλασικές και μοριακές μικροβιολογικές μεθόδους Έλεγχος ανθεκτικότητας βακτηρίων σε αντιβιοτικά Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ)
Σύντομο Βιογραφικό

Η Θωμαή Λάζου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) από το 2022, είναι κτηνίατρος, με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στη νομοθεσία-κανονιστικές ρυθμίσεις περί ασφάλειας των τροφίμων (University of Ulster), διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στην υγιεινή τροφίμων ζωικής προέλευσης (Α.Π.Θ.), και διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας (ECVPH) στην υποειδικότητα της ασφάλειας των τροφίμων (Food Safety).

Μαθήματα
2022 - 2025

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ (Προπτυχιακό)

2022 - 2025

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ, ΤΩΝ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ. ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΑΒΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ (Προπτυχιακό)

2022 - 2025

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Προπτυχιακό)

2022 - 2025

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Προπτυχιακό)