Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Γεωλογίας
Πτυχίο Τμήματος Γεωλογίας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Γεωλογίας
Διδακτορική Διατριβή
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1962. Τον Ιούνιο του 1980 αποφοίτησα από το ΙΑ’ Λύκειο Αρρένων Αθηνών με βαθμό “Λίαν καλώς”. Την ίδια χρονιά, γράφτηκα στο Τμήμα Γεωλογίας της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου, τον Ιούλιο του 1984, αποφοίτησα με βαθμό “Λίαν καλώς”.
Τον Οκτώβριο του 1984 μου ανατέθηκε η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα: “Ορυκτολογία, Πετρολογία και Γεωχημεία του πλουτωνίτη του Ανατ. Βαρνούντα (ΒΔ. Μακεδονία)”.
Το Δεκέμβριο του 1984 προσελήφθηκα ως Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος (Ε.Μ.Υ.) στον Τομέα Ορυκτολογίας Πετρολογίας και Κοιτασματολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ.
Υπέβαλα τη διατριβή μου τον Ιούνιο του 1991 στο Τμήμα Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και μετά τη νόμιμη διαδικασία αναγορεύτηκα διδάκτορας με βαθμό “άριστα”.
Υπηρέτησα τη θητεία μου, στο Στρατό Ξηράς από το Σεπτέμβριο του 1991 μέχρι τον Απρίλιο του 1993.
Το Σεπτέμβριο του 1993 προσελήφθηκα ως έκτακτος Καθηγητής στο Τμήμα Ορυχείων του ΤΕΙ Κοζάνης όπου και υπηρέτησα μέχρι τον Ιούλιο του 1995.
Τον Ιούνιο του 1994 εκλέχτηκα Λέκτορας του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Διορίστηκα στη βαθμίδα του Λέκτορα με θητεία τριών (3) ετών στον Τομέα Ορυκτολογίας, Πετρολογίας Κοιτασματολογίας με την Πρυτανική πράξη Α 3976/7-1294 (ΦΕΚ 143/24-8-95 τ. ΝΠΔΔ). Με την Πρυτανική πράξη Α 5325/2-1-2001 διαπιστώθηκε η μεταβολή της υπηρεσιακής μου κατάστασης από Λέκτορα με θητεία τριών (3) ετών σε Λέκτορα με θητεία.
Τον Ιούνιο του 2001 εκλέχτηκα Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Διορίστηκα στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με θητεία στον Τομέα Ορυκτολογίας, Πετρολογίας Κοιτασματολογίας με την Πρυτανική πράξη Α 14399/10-7-2001 (ΦΕΚ 223/4-10-2001 τ. ΝΠΔΔ).
Η μονιμοποίησή μου σε οργανική θέση ΔΕΠ βαθμίδας Επίκουρου Καθηγητή έγινε με την Πρυτανική πράξη 26092/11-1-2005 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 107/13-5-2005.
Το Φεβρουάριο του 2010 εκλέχτηκα Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Διορίστηκα στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στον Τομέα Ορυκτολογίας, Πετρολογίας Κοιτασματολογίας με την Πρυτανική πράξη 42697/24-3-2010 (ΦΕΚ 337/28-4-2010 τ. Γ’).
Τον Ιούνιο του 2014 εκλέχτηκα Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Διορίστηκα στη βαθμίδα του Καθηγητή στον Τομέα Ορυκτολογίας, Πετρολογίας Κοιτασματολογίας με την Πρυτανική πράξη 34689/18-9-2014 (ΦΕΚ 1357/10-10-2014 τ. Γ’).
Γνωρίζω πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα.
Είμαι παντρεμένος και έχω τρία παιδιά.
Το ερευνητικό μου έργο αναφέρεται στην ορυκτολογία, πετρολογία και γεωχημεία των μαγματικών πετρωμάτων κυρίως του Βορειοελλαδικού χώρου (Μακεδονία και Θράκη) καθώς και της Σερβίας, της Σλοβενίας, του Ιράν και της Τουρκίας. Η επιστημονική μου δραστηριότητα εντοπίζεται κύρια στη μελέτη της γένεσης, εξέλιξης και γεωτεκτονικής σημασίας των μαγματικών πετρωμάτων, στις χρήσεις και τη ραδιενέργεια αυτών, και στην ορυκτοχημεία πετρογενετικών ορυκτών.
Κατά τη διάρκεια του 4ου έτους σπουδών μου στο Τμήμα Γεωλογίας: χημείο του παραρτήματος ΙΓΜΕ Ξάνθης, όπου εκπαιδεύτηκα στη μέθοδο ανάλυσης με ατομική απορρόφηση.
Για τις πειραματικές ανάγκες της διδακτορικής μου διατριβής επισκέφθηκα:
α. το Τμήμα Πετρολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης (Αυστρία), αναλύσεις πετρωμάτων με τη μέθοδο XRF,
β. το ΙΓΜΕ Αθήνας, αναλύσεις ορυκτών με ηλεκτρονικό μικροαναλυτή και
γ. το Ινστιτούτο γεωχρονολογήσεων και ισοτοπικής γεωχημείας της Pisa (Ιταλία): ισοτοπικές αναλύσεις Rb-Sr.
Τον Ιούλιο του 1993 συμμετείχα σε δεκαήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο -συνέδριο (workshop) που έγινε στο Εδιμβούργο υπό την αιγίδα του NATO ASI με θέμα τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την έρευνα και τις εφαρμογές των αστρίων.
Το Νοέμβριο του 1997, τον Ιούνιο του 1998, το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2000, το Νοέμβριο του 2002 και τον Οκτώβριο του 2003 πραγματοποίησα επισκέψεις στη Γιουγκοσλαβία-Μαυροβούνιο στο πλαίσιο προγράμματος συνεργασίας με το πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου για τη μελέτη παλαιοζωικών και μεσοζωικών πετρωμάτων στην νότια και ανατολική Σερβία.
Το Σεπτέμβριο του 1998 επισκέφθηκα το Τμήμα Γεωλογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Perugia, Ιταλία, στο πλαίσιο επιστημονικής συνεργασίας που αφορούσε την πετρολογία πλουτωνικών πετρωμάτων της Μακεδονίας και Θράκης.
Τον Ιανουάριο του 2000 επισκέφθηκα στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου των Σκοπίων, στο Stip, ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο έναρξης συνεργασίας για την μελέτη πλουτωνικών πετρωμάτων που βρίσκονται εκατέρωθεν των συνόρων Ελλάδος – ΠΓΔΜ.
Τον Οκτώβριο του 2000 πραγματοποίησα επίσκεψη στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Kliment Ohridski στο πλαίσιο ανταλλαγών με το Α.Π.Θ.
Τον Ιούνιο του 2002 πραγματοποίησα επίσκεψη στο Τμήμα Γεωλογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Perugia, Ιταλία, στο πλαίσιο επιστημονικής συνεργασίας που αφορά την πετρολογία του πλουτωνίτη της Σιθωνίας.
Τον Οκτώβριο του 2004, τον Οκτώβριο του 2008 και τον Οκτώβριο του 2010 επισκέφθηκα το Institute for Nuclear Research of the Hungarian Academy of Sciences, Debrecen, Hungary στο πλαίσιο επιστημονικής συνεργασίας που αφορά θέματα ραδιοχρονολογήσεων ηφαιστειακών πετρωμάτων της Θράκης.
Τον Φεβρουάριο του 2007 πραγματοποίησα επίσκεψη στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Minufiya της Αιγύπτου, προσκεκλημένος από συναδέλφους στο πλαίσιο έναρξης συνεργασίας για την μελέτη πλουτωνικών πετρωμάτων που βρίσκονται στην Ανατολική Έρημο, και έδωσα διάλεξη με αντικείμενο την πετρογένεση του πλουτωνίτη της Σιθωνίας.
Κατά την περίοδο Φεβρουάριος έως και Απρίλιος 2008 παρέμεινα στο Τμήμα Γεωλογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Perugia, Ιταλία, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άδειας, ενώ επισκέφθηκα και το Ινστιτούτο γεωχρονολογήσεων και ισοτοπικής γεωχημείας της Pisa (Ιταλία). Εκπαιδεύτηκα σε θέματα γεωχημικών αναλύσεων με ICP-MS-LA και χρονολόγησης ζιρκονίων.
Τον Οκτώβριο του 2023 επισκέφθηκα το Τμήμα Γεωλογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πίζα, Ιταλία, για εκπαίδευση σε θέματα γεωχημικών αναλύσεων με ICP-MS-LA.
Συμμετείχα ως παρατηρητής ή με ανακοίνωση στα παρακάτω συνέδρια-συμπόσια:
1ο Συνέδριο της Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας, Ορυκτολογίας και Γεωχημείας της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας.
5th International Symposium on Eastern Mediteranean Geology.
10ο Συνέδριο της Ε.Γ.Ε.
Journal of Applied Sciences.
Ofioliti.
Geol. Magazine.
XIX CBGA Congress.
14ο Συνέδριο της Ε.Γ.Ε.
Geological Magazine.
Heliyon.
Journal of African Earth Sciences.
Journal of Environmental Radioactivity.
Minerals.
Από 1/7 έως 30/11/98 ήμουν επιστημονικός υπεύθυνος έρευνας του Τμήματος Γεωλογίας που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια και την οικονομική ενίσχυση του Γραφείου Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας με τίτλο «Έρευνα για την αγορά εργασίας των πτυχιούχων γεωλόγων των ετών 1987-1997 – σχέση με την εκπαίδευση». Στόχος της έρευνας ήταν να υπολογιστεί το ποσοστό απορρόφησης των πτυχιούχων γεωλόγων στην παραγωγή και η διερεύνηση των δυνατοτήτων και προοπτικών επαγγελματικής αποκατάστασής τους. Στόχος ήταν ακόμη να βρεθεί η σχέση της παρεχόμενης από το Τμήμα εκπαίδευσης με τις ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας μοιράστηκαν στα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Γεωλογίας, καθώς επίσης και στα άλλα Γεωλογικά Τμήματα της Χώρας. Παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» 25 Χρόνια προσφοράς του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ στην ημερίδα με θέμα: «Η Γεωλογία στην Παραγωγή: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον» (10/12/1998). Τμήμα των αποτελεσμάτων δημοσιεύτηκε σε άρθρο με τίτλο: «Η επαγγελματική αποκατάσταση των γεωλόγων», Σπουδές και Σταδιοδρομία (περιοδική έκδοση του Γραφείου Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας), τεύχος 2, Απρίλιος 1999, και στον ημερήσιο τύπο (Αγγελιοφόρος, 20/5/2000) ενώ χρησιμοποιήθηκε και για την έκδοση «Προφίλ αποφοίτων του τμήματος Γεωλογίας» από το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας (10/1999).
Το Δεκέμβριο του 1990 μου απονεμήθη από κοινού με τους κκ. Γ. Χριστοφίδη και Τ. Σολδάτο από την Ακαδημία Αθηνών το βραβείο Κτενά για την εργασία μας «Geochemistry, evolution and origin of the Fanos granite (N. Greece) – Major and trace element modelling».
Το Δεκέμβριο του 2003 μου απονεμήθη από κοινού με τους κκ. Γ. Χριστοφίδη και Τ. Σολδάτο από την Ακαδημία Αθηνών το βραβείο Κτενά για την εργασία μας «Geochronology and origin of the Elatia plutonite (Hellenic Rhodope Massif, N. Greece) constrained by new Sr isotopic data».
Καθόλο το διάστημα της θητείας μου ως Ε.Μ.Υ. και Μέλος ΔΕΠ (1995-σήμερα) συμμετείχα σε όλες τις λειτουργίες του Τομέα Ορυκτολογίας, Πετρολογίας, Κοιτασματολογίας και του Τμήματος Γεωλογίας. Για το διάστημα 1996-1998 ήμουν μέλος της επιτροπής θερινής απασχόλησης, του Τμήματος Γεωλογίας και για το διάστημα 1999-2000 πρόεδρος της ίδιας επιτροπής. Επίσης μέλος της επιτροπής προγράμματος σπουδών και της επιτροπής Ασκήσεων Υπαίθρου και από 9ος 2018 πρόεδρος της ίδιας επιτροπής.
Διευθυντής του εργαστηρίου Ορυκτολογίας – Πετρολογίας του Τομέα Ορυκτολογίας, Πετρολογίας, Κοιτασματολογίας 9ος 2013 έως σήμερα.
Διευθυντής του Τομέα Ορυκτολογίας, Πετρολογίας, Κοιτασματολογίας: 11ος 2013 έως 8ος 2015 & 9ος 2016-8ος 2019: 4 έτη.
Μέλος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, της Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας Ορυκτολογίας και Γεωχημείας της Ε.Γ.Ε., του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Τεχνολόγων Ορυκτού Πλούτου.
Γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας Ορυκτολογίας και Γεωχημείας της Ε.Γ.Ε. κατά τη διετία 5/1998-5/2000, τη διετία 5/2000-5/2002 και επανεκλέχτηκα στην ίδια θέση για τη διετία 4/2009-4/2011.
Γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής στο 1ο συνέδριο της Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας Ορυκτολογίας και Γεωχημείας της Ε.Γ.Ε. που έγινε στην Κοζάνη στις 12 και 13/2/2000 με θέμα «Ορυκτός Πλούτος και Περιβάλλον στη Δυτ. Μακεδονία».
Μέλος της πενταμελούς επιτροπής γεωλόγων του Παραρτήματος Β. Ελλάδος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την περίοδο 2001-3.
Ειδικός γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής στο 10ο συνέδριο της Ε.Γ.Ε. που έγινε στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2004.
Ειδικός γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής στο XIX CBGA Congress που έγινε στην Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο του 2010.
2 Μαθήματα και 4 Εργαστήρια. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1995/1996 κατόπιν αδείας του Α.Π.Θ. δίδαξα το μάθημα Σεμινάριο ΣΤ’ εξαμήνου.
α) Παν/κά έτη: 1985/86 μέχρι 1991/92.
Εργαστήρια: Ορυκτολογίας (το τμήμα της Οπτικής Κρυσταλλογραφίας) Α’ εξαμήνου, Συστηματικής Ορυκτολογίας Β’ εξαμήνου, Πετρογενετικών Ορυκτών Β’ εξαμήνου και Πετρολογίας Πυριγενών Πετρωμάτων Γ’ εξαμήνου.
Ασκήσεις υπαίθρου: Ολυμπιάδα – Ξάνθη Β’ εξαμήνου, Γύρος Σιθωνίας Β’ εξαμήνου, Ανατ. Μακεδονία – Θράκη Δ’ εξαμήνου, Βασιλικά Β’ εξαμήνου και Ασβεστοχώρι Β’ εξαμήνου.
β) Παν/κά έτη: 1995/96 μέχρι σήμερα.
Μαθήματα:
Ορυκτολογία Α΄εξαμήνου (συνδιδασκαλία, από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 έως και 2006-2007).
Πετρολογία Πυριγενών Πετρωμάτων Γ’ εξαμήνου (συνδιδασκαλία, από το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997 έως και 2006-2007 και κατόπιν μόνος διδάσκων). Πετρογένεση Πυριγενών Πετρωμάτων ΣΤ’ εξαμήνου (μόνος διδάσκων κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1995-1996, 1996-1997, 2008-2009, και τα υπόλοιπα σε συνδιδασκαλία. Μόνος διδάσκων μετά το 2011)
Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωχημεία 2004-2005 και 2005-2006.
Γενική Γεωχημεία Ε’ εξαμήνου (σε συνδιδασκαλία, για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 και κατόπιν μόνος διδάσκων).
Εργαστήρια: Ορυκτολογία Α΄εξαμήνου, Πετρογενετικά Ορυκτά Β’ εξαμήνου και Πετρολογία Πυριγενών Πετρωμάτων Γ’ εξαμήνου.
Ασκήσεις υπαίθρου: Στρατώνι-Ξάνθη, Ασβεστοχώρι – Βασιλικά (Β’ εξαμήνου), Ανατ. Μακεδονία – Θράκη, Αλμωπία – Καστοριά (Δ’ εξαμήνου), Γερακινή – Σιθωνία και Βωξίτες Παρνασσού (ΣΤ’ εξαμήνου), Σαντορίνη (Η’ εξαμήνου).
Κατά τα Ακαδημαϊκά έτη 1993-1995 συνέβαλα, ως μέλος τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής, στην εκπόνηση 2 πτυχιακών εργασιών σπουδαστών του Τμήματος Ορυχείων του Τ.Ε.Ι. Κοζάνης.
Καθοδήγησα (23) και καθοδηγώ (2) διπλωματικές εργασίες που εκπονήθηκαν ή εκπονούνται από φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ:
Επιστημονικώς υπεύθυνος της μεταδιδακτορικής έρευνας του Δρ. Ι. Μπαζιώτη με τίτλο: «Μελέτη της κινητικής της ετερογένειας του μανδύα σε μίκρο- και ενδιάμεση κλίμακα», στα πλαίσια του Προγράμματος «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών», χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Ε.Τ.
Ορυκτολογία, πετρολογία και γεωχημεία του πλουτωνίτη του Ανατ. Βαρνούντα (ΒΔ. Μακεδονία).
Διδακτορική Διατριβή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Επιστημονική Επετηρίδα του Τμήματος Γεωλογίας, της Σχολής Θετικών Επιστημών, Παρ. 13, 451σ.
4.2.1. KORONEOS, A. and CHRISTOFIDES, G. (1985).
Preliminary investigation on Al, Si distribution in K-feldspars from Samothraki island (N. Aegean sea).
Ορυκτός Πλούτος, 37, 27-32.
4.2.2. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α. και ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, Γ. (1990).
Πετρολογία και γεωχημεία του πλουτωνίτη του Ανατολικού Βαρνούντα (ΒΔ. Μακεδονία) (πρόδρομος ανακοίνωση).
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., ΧΧΙΙ, 97-113. Ανακοινώθηκε στη Συνεδρία της Θεσσαλονίκης στις 28/5/87.
4.2.3. CHRISTOFIDES, G., SOLDATOS, T. and KORONEOS, A. (1990).
Geochemistry and evolution of the Fanos granite (N. Greece).
Mineralogy and Petrology, 43, 49-63.
4.2.4. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α., ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, Γ. και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Γ. (1991).
Εξέλιξη του πλουτωνίτη του Ανατ. Βαρνούντα (ΒΔ Μακεδονία): μοντέλα κλασματικής κρυστάλλωσης κύριων στοιχείων και ιχνοστοιχείων.
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXV/2, 81-99. Ανακοινώθηκε στο 5ο Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Μάιος 1990.
4.2.5. KORONEOS, A., CHRISTOFIDES, G., DEL MORO, A. and KILIAS, A. (1993).
Rb – Sr geochronology and geochemical aspects of the Eastern Varnountas plutonite (NW. Macedonia, Greece).
Συγκριτική, ορυκτολογική – πετρολογική και γεωχημική μελέτη των πλουτωνικών και γνευσιακών πετρωμάτων του Ανατ. Βαρνούντα (ΒΔ. Μακεδονία).
Annales Geologiques des Pays Helleniques, 36, 119-141.
Μελέτη των συνυπαρχόντων βιοτιτών και αμφιβόλων από τον πλουτωνίτη του Ανατ. Βαρνούντα (ΒΔ. Μακεδονία).
Ορυκτός Πλούτος, 85, 31-46.
4.2.8. SOLDATOS, T., KORONEOS, A. and CHRISTOFIDES, G. (1993).
Origin and evolution of the Fanos granite (Macedonia, northern Greece): trace and REE modelling constraints.
Τιμητική έκδοση για τον Καθηγητή Α.Γ. Πανάγο, έκδοση Ε.Μ.Π., Αθήνα 1993, Β, 789-812.
4.2.9. CHRISTOFIDES, G., THIMIATIS, G., KORONEOS, A., SKLAVOUNOS, S. and ELEFTHERIADIS, G. (1994).
Mineralogy and chemistry of Cr-chlorites associated with chromites from Vavdos and Vasilika ophiolite complexes (Chalkidiki, Macedonia, northern Greece).
Chemie der Erde, 54, 151-166.
4.2.10. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α., ΣΟΛΔΑΤΟΣ, Τ., ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, Γ. και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Γ. (1994).
Γένεση του πλουτωνίτη του Ανατ. Βαρνούντα (ΒΔ Μακεδονία).
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXX/1, 193-204. Ανακοινώθηκε στο 7ο Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Μάιος 1994.
4.2.11. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, Γ., ΒΛΑΧΟΥ, Μ., ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Γ. και ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α. (1994).
Σιδηρομαγνησιούχα ορυκτά (βιοτίτης, κεροστίλβη) του πλουτωνίτη της Σαμοθράκης (Θράκη, Β. Ελλάδα).
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXX/3, 25-35. Ανακοινώθηκε στο 7ο Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Μάιος 1994.
4.2.12. ELEFTHERIADIS, G., CHRISTOFIDES, G., ESSON, J., SOLDATOS, T. and KORONEOS, A. (1996).
Petrology and geochemistry of the volcanic dykes from the Santorini caldera walls.
The European laboratory volcanoes. Proceedings of the 2nd workshop Santorini, Greece, 137-155.
Petrology and evolution of transitional alkaline-subalkaline granitoids from Vrondou (NE Greece): evidence for fractional crystallization and magma mixing.
Acta Vulcanologica, 10/2, 319-330.
4.2.14. CHRISTOFIDES, G., SOLDATOS, T., ELEFTHERIADIS, G., and KORONEOS, A. (1998).
Chemical and isotopic evidence for source contamination and crustal assimilation in the Hellenic Rhodope plutonic rocks.
Acta Vulcanologica, 10/2, 305-318.
The evolution of the Samothraki granitic pluton (n. Aegean sea, Greece): geochronology, chemical and isotopic constraints for AFC modelling.
Proc. in the third International Conference on the Geology of the Eastern Mediterranean. Panayides, I., Xenophontos, C. & Malpas, J. (eds), 193-209.
4.2.16. CHRISTOFIDES, G., KORONEOS, A., PE-PIPER, G., KATIRTZOGLOU K. and CHATZIKIRKOU A. (1999).
Pre-tertiary A-type magmatism in the Serbomacedonian massif (N. Greece): Kerkini granitic complex.
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXXΙΙΙ, 131-148. Ανακοινώθηκε στη γενική επιστημονική συνεδρία της Ε.Γ.Ε., Αθήνα, Οκτώβριος 1999.
4.2.17. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α., ΤΣΟΥΤΣΙΚΑ, Π., ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Γ. και SEIDEL, E. (2000).
Ορυκτολογία, πετρολογία και γεωχημεία του πλουτωνίτη της Καστανιάς (Βέρμιο).
Πρακτικά 1ου Συνεδρίου της Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας, Ορυκτολογίας και Γεωχημείας της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 223-242. Ανακοινώθηκε στο συνέδριο, Κοζάνη, Φεβρουάριος 2000.
4.2.18. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α., ΣΟΛΔΑΤΟΣ, Τ., ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, Γ.και ΓΕΡΟΥΚΗ, Φ. (2000).
Συγκριτική γεωχημική μελέτη πλουτωνιτών της βόρειας Πελαγονικής ζώνης.
Πρακτικά 1ου Συνεδρίου της Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας, Ορυκτολογίας και Γεωχημείας της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 243-260. Ανακοινώθηκε στο συνέδριο, Κοζάνη, Φεβρουάριος 2000.
4.2.19. CHRISTOFIDES, G., KORONEOS, A., SOLDATOS, T. and ELEFTHERIADIS, G. (2000).
Mesozoic magmatism in the area between the Vardar (Axios) zone and the Serbo-macedonian masiff (northern Greece).
Proc. of the International symp. on Geology and Metallogeny of the Dinarides and the Vardar Zone, Banja Luka Serbian Serajevo, 111-120. Ανακοινώθηκε στο συνέδριο, Zvornic, Srpska, Οκτώβριος 2000.
4.2.20. SOLDATOS, T., KORONEOS, A., DEL MORO, A. and CHRISTOFIDES, G. (2001).
Evolution of the Elatia plutonite (Hellenic Rhodope Massif, Ν. Greece).
Chem. Erde, 61, 92-116.
4.2.21. SOLDATOS, T., KORONEOS, A., CHRISTOFIDES, G. and DEL MORO, A. (2001).
Geochronology and origin of the Elatia plutonite (Hellenic Rhodope Massif, n. Greece) constrained by new Sr isotopic data.
4.2.22. KORONEOS, A. and ELEFTHERIADIS, G. (2002).
Mineralogical constraints on the petrogenesis of the Pangeon granitoids (central Macedonia, northern Greece).
Geol. Balcan. 32,1, 13-29.
Τεκτονική εξέλιξη του πελαγονικού κρυσταλλοσχιστώδους κατά την διάρκεια του Κρητιδικού (δυτικό τμήμα οροσειράς Βόρα, Μακεδονία, Ελλάδα).
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXXIV/1, 129-136. Ανακοινώθηκε στο 9ο Επιστημονικό Συνέδριο, Αθήνα, Σεπτέμβριος 2001.
Petrology, geochemistry and isotopic characteristics of the shoshonitic ploutonic rocks from Μaronia area, West Thrace, Greece.
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXXIV/3, 967-976. Ανακοινώθηκε στο 9ο Επιστημονικό Συνέδριο, Αθήνα, Σεπτέμβριος 2001.
4.2.25. CHRISTOFIDES, G., KORONEOS, A., SOLDATOS, T., ELEFTHERIADIS, G. and KILIAS, A. (2002).
Eocene magmatism (Sithonia and Elatia plutons) in the internal Hellenides and implications for Eocene – Miocene geological evolution of the Rhodope Massif (Northern Greece).
Acta Vulcanologica, 13(1-2), 73-89.
4.2.26. cvetkovic, v., koroneos, a., christofides, g., poli, g., knezevic, v. and ERIC, V. (2002).
Granitoids of mt. Cer and mt. Bukulja and their significance for geodynamics of the southern Pannonian realm.
Proc. of the XVIIth Congress of Carpathian-Balkan Geological Association in CD. Ανακοινώθηκε στo XVIIth Congress of Carpathian-Balkan Geological Association, Bratislava, Slovak Republic, Σεπτέμβριος 2002.
4.2.27. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ, Α., ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, A. και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Γ. (2003). Ορυκτολογία του πλουτωνίτη της Καστοριάς (Δυτ. Μακεδονία).
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXXV, 46-60. Ανακοινώθηκε σε Τακτική Επιστημονική Συνεδρία της Ε.Γ.Ε, Αθήνα, Σεπτέμβριος 2001.
4.2.28. ELEFTHERIADIS, G. and KORONEOS, A. (2003).
Geochemistry and petrogenesis of post-collision Pangeon granitoids in central Macedonia, northern Greece.
Chem. Erde, 63/4, 364-389.
4.2.29. κορωναιος, α. και παυλιδου, σ. (2003).
Τα πυριγενή πετρώματα ως δομικά υλικά: χαρακτηριστικά και επεξεργασία.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΔΡΑΝΗ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΟΙ ΛΙΘΟΙ» 83-106. Ανακοινώθηκε στην Ημερίδα «Αδρανή Πετρώματα και Δομικοί Λίθοι» της Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας, Ορυκτολογίας, Γεωχημείας της Ε.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2003.
Mantle-derived and crustal melts dichotomy in northern Greece: spatiotemporal and geodynamic implications.
Geological Journal, 39, 63-80.
4.2.31. CHRISTOFIDES, G., PECSKAY, Z., ELEFTHERIADIS, G., SOLDATOS, T. and KORONEOS, A. (2004).
The tertiary Evros volcanic rocks (Thrace, Northeastern Greece): petrology and K/Ar geochronology.
Geologica Carpathica, 55,5, 397-409.
Natural radioactivity of granites used as building materials.
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ,. XXXVI, 113-120. Ανακοινώθηκε στο 10ο Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2004.
Mineralogy and petrology of the Βrnjica granitoids (Εastern Serbia).
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXXVI, 615-624. Ανακοινώθηκε στο 10ο Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2004.
4.2.34. ΑΥΓΕΡΙΝΑΣ, Α., ΚΙΛΙΑΣ, Α., ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α. και ΜΟΥΝΤΡΑΚΗΣ, Δ. (2004).
Γεωχημεία, γένεση και παραμόρφωση των ερκύνιων γρανιτικών πετρωμάτων της Πελαγονικής στην οροσειρά του Βόρα (Μακεδονία, Βόρεια Ελλάδα).
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXXVI, 1540-1549. Ανακοινώθηκε στο 10ο Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2004.
Evolution and origin of the Μaronia pluton, Τhrace, Greece.
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXXVI, 568-577. Ανακοινώθηκε στο 10ο Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2004.
4.2.36. RESIMIC-SARIC, Κ., CVETKOVIC., V., BALOGH, K. and KORONEOS, A. (2004).
Origin and evolution of the ophiolitic complex of Zdralica (Central Serbia).
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXXVI, 597-606. Ανακοινώθηκε στο 10ο Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2004.
4.2.37. ΠΑΥΛΙΔΟΥ, Σ., ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α. και ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, Γ. (2005).
Εισαγόμενα πλουτωνικά πετρώματα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα ως δομικά υλικά: ορυκτολογία, πετρολογία, γεωχημεία και φυσικομηχανικές ιδιότητες.
Ορυκτός Πλούτος, 135, 37-54 και 136, 7.
4.2.38. ΘΕΟΔΟΣΟΓΛΟΥ, Ε., ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α., ΣΟΛΔΑΤΟΣ, Τ. και ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ, Σ. (2005).
Γεωχημεία και πετρογένεση του γρανίτη του Παρανεστίου (Κεντρική Ροδόπη).
Πρακτικά 2ου Συνεδρίου της Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας, Ορυκτολογίας και Γεωχημείας της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 84-94. Ανακοινώθηκε στο συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2005.
4.2.39. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ, Ε., ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, Γ., ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ, Κ., ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α. και ΣΤΟΥΛΟΣ, Σ. (2005).
Ορυκτολογία, πετρογραφία και ραδιενέργεια ελληνικών γρανιτικών πετρωμάτων.
Πρακτικά 2ου Συνεδρίου της Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας, Ορυκτολογίας και Γεωχημείας της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 123-132. Ανακοινώθηκε στο συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2005.
4.2.40. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Λ., ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, Γ., ΣΟΛΔΑΤΟΣ, Τ., ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α. και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Γ. (2005).
Συνθήκες κρυστάλλωσης του πλουτωνίτη της Μαρώνειας, Θράκη.
Πρακτικά 2ου Συνεδρίου της Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας, Ορυκτολογίας και Γεωχημείας της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 299-308. Ανακοινώθηκε στο συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2005.
4.2.41. ΤΣΟΥΤΣΙΚΑ, Π., ΣΟΛΔΑΤΟΣ, Τ., ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΗΣ, Α. και ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α. (2005).
Συσχέτιση πετρογραφικών και φυσικομηχανικών ιδιοτήτων αδρανών πετρωμάτων που χρησιμοποιούνται στην οδοποιία.
Πρακτικά 2ου Συνεδρίου της Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας, Ορυκτολογίας και Γεωχημείας της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 377-386. Ανακοινώθηκε στο συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2005.
4.2.42. ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ, Ε., ΒΑΒΕΛΙΔΗΣ, Μ., ΜΕΛΦΟΣ, Β., ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α. και ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ, Σ. (2005).
Ρύπανση των ιζημάτων του Θερμορέματος από βαρέα μέταλλα στη μεταλλευτική περιοχή Κώνου-Σαπών, Θράκη.
Πρακτικά 2ου Συνεδρίου της Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας, Ορυκτολογίας και Γεωχημείας της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 133-142. Ανακοινώθηκε στο συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2005.
Natural radioactivity of granites used as building materials.
Journal of Environmental Radioactivity, 89, 48-60.
4.2.44. VLAHOU, M., CHRISTOFIDES, G., ELEFTHERIADIS, G., PINARELLI, L. and KORONEOS, A. (2006).
Tertiary volcanic rocks from Samothraki island (North Aegean, Greece): Sr and Nd isotope constraints on their evolution.
In Dilek, Y. and Pavlides, S. (eds), Postcollisional tectonics and magmatism in the Mediterranean region and Asia, Geol. Soc. Am., Sp. Paper, 409, 283-304.
Interplay between geochemistry and magma dynamics during magma interaction: an example from the Sithonia plutonic complex (NE Greece).
Lithos, 95, 243-266.
4.2.46. CHRISTOFIDES, G., KORONEOS, A., LIATI, A. and KRAL, L. (2006).
Geochronology of the Kerkini granitic complex (Serbomacedonian massif, N. Greece) and geodynamic implications.
Proc of XVIIIth Congress of the Carpathian-Balkan Geological Association, Belgrade, Serbia, 61-64.
4.2.47. CHRISTOFIDES, G., KORONEOS, A., LIATI, A. and KRAL, J. (2007).
The A-type Kerkini granitic complex in north Greece: geochronology and geodynamic implications.
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXXX, 700-711. Ανακοινώθηκε στο 11ο Επιστημονικό Συνέδριο, Αθήνα, Μάιος 2007.
Comparative infrared spectroscopic study of natural Ca-amphiboles.
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XXXX, 984-995. Ανακοινώθηκε στο 11ο Επιστημονικό Συνέδριο, Αθήνα, Μάιος 2007.
The Miocene granitoid rocks of mt. Bukulja (Central Serbia): evidence for Pannonian extension-related granitoid magmatism in the northern Dinarides.
Eur. J. Mineral., 19, 513–532.
New U-Pb and Ar-Ar mineral ages for the Barutin-Buynovo-Elatia-Skaloti-Paranesti batholith (Bulgaria and Greece): refinement of its debatable age.
GEOCHEMISTRY, MINERALOGY AND PETROLOGY, 46, 85-102.
Biotites from biotite-rich crusts of enclaves and clots in the Monopigadon pluton (Macedonia, Northern Greece).
Per. Mineral., 77,3, 3-20.
4.2.52. ŠARIC, K., CVETKOVIC, V., ROMER, R., CHRISTOFIDES, G. and KORONEOS, A. (2009).
Granitoids associated with East Vardar ophiolites (Serbia, F.Y.R. Of Macedonia and Northern Greece): origin, evolution and geodynamic significance inferred from major and trace element data and Sr–Nd–Pb isotopes.
Lithos, 108, 131-150.
Petrogenesis of the Upper Jurassic Monopigadon pluton related to the Vardar-Axios ophiolites (Macedonia, northern Greece) and its geotectonic significance.
Chemie der Erde, 70, 221-241.
4.2.54. Koroneos, A., Poli, G., Cvetković, V., Christofides, G., Krstić D. and Pécskay, Z. (2009).
Petrogenetic and tectonic inferences from the study of Mt. Cer Pluton (West Serbia).
Geol. Mag., 148(1), 89-111.
4.2.55. Poli, G., Christofides, G., Koroneos, A., SOLDATOS, T., PERUGINI, D. LANGONE, A. (2009).
Early triassic granitic magmatism – Arnea and Kerkini granitic complexes – in the Vertiskos unit (Serbo-macedonian massif, north-eastern Greece) and its significance in the geodynamic evolution of the area.
Acta Vulcanologica, 21(1-2), 47-70.
4.2.56. PAPADOPOULOS, A., CHRISTOFIDES, G., PAPASTEFANOU, C., KORONEOS, A. and STOULOS, S. (2010).
Radioactivity of granitic rocks from northern Greece.
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XLIII(5), 2680–2691.
4.2.57. GEORGIADIS, I. K., KORONEOS, A., TSIRAMBIDES, A. and STAMATAKIS, M. (2010).
Textural and petrological study of modern sands from the Vertiskos unit of Serbomacedonian massif (Macedonia, Greece).
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XLIII(5), 2606–2616.
4.2.58. THEODOSOGLOU, E., KORONEOS, A., SOLDATOS, T., ZORBA, T., and PARASKEVOPOULOS, K. M. (2010).
Comparative Fourier transform infrared and X-ray powder diffraction analysis of naturally occurred K-feldspars.
Δελτίο Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., XLIII(5), 2752–2761.
4.2.59. CHRISTOFIDES, G., PAPADOPOULOU, L., SOLDATOS, T. and KORONEOS, A. (2010).
Crystallization conditions of the Χanthi plutonic complex (Rhodope massif, N. Greece): Geothermometry and geobarometry.
Scientific Annals, School of Geology, Aristotle University of Thessaloniki, Proceedings of the XIX CBGA Congress, Special vol. 99, 199-207.
4.2.60. PAPADOPOULOS A., CHRISTOFIDES, G. and KORONEOS, A. (2010).
Determinants of the demand for granites in the domestic market of Greece.
Scientific Annals, School of Geology, Aristotle University of Thessaloniki, Proceedings of the XIX CBGA Congress, Special vol. 99, 435-442.
4.2.61. ΘΕΟΔΟΣΟΓΛΟΥ, Ε., ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ,` Α., ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Κ.Μ. και ΣΟΛΔΑΤΟΣ Τ. (2012).
Συσχέτιση της δομής φυσικών καλιούχων αστρίων με περιθλασιμετρία κόνεως ακτίνων-Χ και φασματοσκοπία υπερύθρου.
Επιστημονική Επετηρίδα, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τιμητική έκδοση στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή Κ. Σολδάτου, Ειδικός τόμος 101, 31-36.
4.2.62. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Α., ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, Γ., ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α., ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ, Κ. και ΣΤΟΥΛΟΣ, Σ. (2012).
Φυσική ραδιενέργεια των γρανιτικών πλουτωνιτών της Αττικοκυκλαδικής ζώνης.
Επιστημονική Επετηρίδα, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τιμητική έκδοση στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή Κ. Σολδάτου, Ειδικός τόμος 101, 95-101.
4.2.63. Ρωμανίδης, Γ., Χριστοφίδης, Γ., Κορωναίος, Α., Pecskay, Z. και Σολδάτος, Τ. (2012).
Ραδιοχρονολόγηση K/Ar και θερμοχρονομετρία του νοτίου τμήματος του πλουτωνικού συμπλέγματος της Σιθωνίας (Χαλκιδική, Β. Ελλάδα).
Επιστημονική Επετηρίδα, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τιμητική έκδοση στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή Κ. Σολδάτου, Ειδικός τόμος 101, 111-118.
4.2.64. ΦΡΑΝΤΖΑΝΑ, Α., ΣΟΛΔΑΤΟΣ, Τ., ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, Γ., και ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α. (2012).
Γεωχημική μελέτη μαγματικών και μεταμορφικών επιδότων από τη Βόρεια Ελλάδα: κατανομή κύριων στοιχείων και ιχνοστοιχείων.
Επιστημονική Επετηρίδα, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τιμητική έκδοση στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή Κ. Σολδάτου, Ειδικός τόμος 101, 135-144.
4.2.65. CHRISTOFIDES, G., PIPERA, K., KORONEOS, A. and PAPADOPOULOS, A. (2012).
New geochronological data from the Xanthi pluton: Constraints on the Nestos thrust dating.
Proceedings of International Conference: “The Geological schools of Bulgaria, the school of Prof. Zhivko Ivanov”, 49-52.
4.2.66. GEORGIADIS, I.K., KORONEOS, A., TSIRAMBIDES, A. and STAMATAKIS, M. (2012).
Modern Sands Derived from the Vertiskos Unit of the Serbomacedonian Massif (N. Greece): a Preliminary Study on the Weathering of the Unit.
Cent. Eur. J. Geosci., 4(3), 465-477.
4.2.67. PIPERA, K., KORONEOS, A., SOLDATOS, T. PÉCSKAY, Z. and CHRISTOFIDES, G. (2013).
K/Ar mineral geochronology of the northern part of the Sithonia Plutonic Complex (Chalkidiki, Greece): implications for its thermal history and geodynamic interpretation.
Geologica Carpathica, 64,2, 133-140.
4.2.68. PAPADOPOULOS, A., CHRISTOFIDES, G., KORONEOS, A., STOULOS, S. and PAPASTEFANOU, C. (2012).
Natural radioactivity and dose assessment of granitic rocks from the Atticocycladic Zone (Greece).
Per. Mineral., 81,3, 301-311.
4.2.69. KORONEOS, A., KILIAS, A. and AVGERINAS, A. (2013).
Hercynian plutonic rocks of Voras Mountain, Macedonia, Northern Greece: their structure, petrogenesis, and tectonic significance.
Int. Geol. Rev., 55,8, 994-1016.
4.2.70. PAPADOPOULOS, A., CHRISTOFIDES, G., KORONEOS, A., STOULOS S., and PAPASTEFANOU, C. (2013).
Radioactive secular equilibrium in 238U and 232Th series in granitoids from Greece.
Applied Radiation and Isotopes, 75, 95–104.
Preliminary results on structural state characterization of K-feldspars by using thermoluminescence.
Mediterranean Archaeology & Archaeometry, 13,3, 155-161.
4.2.72. PAPADOPOULOS, A., CHRISTOFIDES, G., KORONEOS, A., and POLI, G. (2013).
Concentration of 238U and 232Th among constituent minerals of two igneous plutonic rocks exhibiting elevated natural radioactivity levels
Using detrital garnets to determine provenance: a case study from the Vertiskos Unit (Serbomacedonian Massif, N. Greece).
Miner. Petrol., 108, 187–206.
Natural radioactivity and radiation index of the major plutonic bodies in Greece.
Journal of Environmental Radioactivity,, 124, 227-238.
4.2.75. DRAKOULIS, A., KORONEOS, A., SOLDATOS, T. and PAPADOPOULOU, L. (2013).
Mineralogy and chemistry of amphiboles and thermobarometry of Papikion Mt pluton, Rhodope, Northern Greece.
Bull. of the Geol. Soc. of Greece, 47,1, 373-382.
4.2.76. PIPERA, K., KORONEOS, A., SOLDATOS, T., POLI, G. and CHRISTOFIDES, G. (2013).
Origin of the High-K Tertiary magmatism in Northern Greece: Implications for mantle geochemistry and geotectonic setting.
Bull. of the Geol. Soc. of Greece, 47,1, 416-426.
4.2.77. BAZIOTIS, I., ASIMOW, P.D., KORONEOS, A., POLI, G. and NTAFLOS, T. (2013).
Multi-stage history of compound mantle xenoliths from Western USA: Implications for metasomatic processes in the deep mantle.
Bull. of the Geol. Soc. of Greece, 47,1, 357-365.
4.2.78. THABET, I., KILIAS, A., KORONEOS, A. and KAMH, S. (2013).
Petrology and zircon morphology of Syn-tectonic granitoids rocks of Hafafit, South Central Eastern Desert of Egypt.
Bull. of the Geol. Soc. of Greece, 47,1, 438-448.
4.2.79. PAPADOPOULOS, A., CHRISTOFIDES, G., KORONEOS, A., STOULOS S., and PAPASTEFANOU, C. (2013).
Natural radioactivity distribution and gamma radiation exposure at beach sands come from Sithonia Peninsula, Greece.
Central European Journal of Geosciences, 6(2), 229-242.
4.2.80. CASTORINA, F., KORONEOS, A., MASI, U. and ELEFTHERIADIS, G. (2013).
Geochemical and Sr-Nd isotopic evidence for origin and evolution of the Miocene Pangeon granitoids, Southern Rhodope, Greece.
Int. Geol. Rev. 56,5, 622-652.
4.2.81. PAPADOPOULOS, A., CHRISTOFIDES, G., KORONEOS, A., PAPASTEFANOU, C. and STOULOS, S. (2014).
Distribution of 238U,232Th and 40K in plutonic rocks of Greece.
Chemie der Erde, 74, 749-764.
4.2.82. PAPADOPOULOS, A., CHRISTOFIDES, G., PE-PIPER,G. KORONEOS, A.
and PAPADOPOULOU L. (2015).
Geochemistry of beach sands from Sithonia Peninsula (Chalkidiki, Northern Greece). Miner. Petrol., 109, 53-66.
4.2.83. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α., ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, Μ., POLI, G., και ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, Γ. (2015).
Γεωχημεία και γένεση του γρανίτη της Δεσκάτης (ΒΔ. Ελλάδα).
Επιστημονική Επετηρίδα, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τιμητική έκδοση στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή Γ. Ελευθεριάδη, Ειδικός τόμος 103, 27-30.
4.2.84. CHRISTOFIDES, G., PIPERA, K., KORONEOS, A., SOLDATOS, T., PINARELLI, L. and PECSKAY, Z. (2015).
Τertiary post-collisional volcanism in northern Greece: οrigin and geodynamic significance οf the Evros volcanic rocks.
Επιστημονική Επετηρίδα, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τιμητική έκδοση στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή Γ. Ελευθεριάδη, Ειδικός τόμος 103, 9-12.
4.2.85. MICHAIL, M., KILIAS, A., KORONEOS, A., NTAFLOS, TH. and PIPERA, Κ. (2015).
The Fanos granite in the Axios zone: an island arc magmatism ? during the Jurassic.
Επιστημονική Επετηρίδα, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τιμητική έκδοση στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή Γ. Ελευθεριάδη, Ειδικός τόμος 103, 39-42.
4.2.86. ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ, Α., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Λ., ΖΟΡΜΠΑ, Τ., ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ Α. , και ΣΟΛΔΑΤΟΣ, Τ. (2015).
Ορυκτολογικά και χημικά χαρακτηριστικά του βεζουβιανίτη της ζώνης μεταμόρφωσης επαφής του πλουτωνικού συμπλέγματος της Σιθωνίας, Ελιά, Χαλκιδική, Β. Ελλάδα.
Επιστημονική Επετηρίδα, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τιμητική έκδοση στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή Γ. Ελευθεριάδη, Ειδικός τόμος 103, 61-64.
4.2.87. PAPADOPOULOS, A., KORONEOS, A., CHRISTOFIDES, G. and STOULOS, S. (2015).
Natural radioactivity distribution and gamma radiation exposure of beach sands close to Kavala pluton, Greece.
Open Geosci. 2015; 1, 407–422
4.2.88. PAPADOPOULOS, A., CHRISTOFIDES, G. KORONEOS, A. and HAUZENBERGER, C. (2015).
U, Th and REE content of heavy minerals from beach sand samples of Sithonia Peninsula (northern Greece).
4.2.89. POLI, G., CHRISTOFIDES, G., KORONEOS, A., SOLDATOS, T., PAPADOPOULOU, L., MANETTI, P., PAPADOPOULOS, A., and ROCCHI, S. (2016).
Petrogenesis of the Eocene Gregoriou Plutonic Complex (Mt. Athos, Chalkidiki, Greece): interplay between magma mixing, assimilation, and fractional crystallization.
Acta Vulcanologica, 24, 1-2, 121-151.
4.2.90. CHRISTOFIDES, G., PINARELLI, L., PIPERA, K., SOLDATOS, T., KORONEOS, A. and PECSKAY, Z. (2016).
Geochemical features of the depression basin-related magmatism in southeastern Rhodope massif and Circum-Rhodope Belt: the Tertiary Evros volcanic rocks (Western Thrace, northeastern Greece).
Acta Vulcanologica, 24, 1-2, 43-56.
4.2.91. STAMATIADIS, A., PAPADOPOULOU, L., ZORBA, T., KORONEOS, A. and SOLDATOS, T. (2016).
Vesuvianite from the contact aureole of Sithonia Plutonic Complex (Elia, northern
Greece) and its petrological significance.
Acta Vulcanologica, 24, 1-2, 57-66.
4.2.92. DRAKOULIS, A., KORONEOS, A., POLI, G., SOLDATOS, A., PAPADOPOULOU, L., MURATA, M. and ELIWA, H. (2016).
U-Pb zircon dating of the Mt. Papikion pluton (Central Rhodope, Greece): New constraints on the evolution of Kesebir-Kardamos Dome.
Acta Vulcanologica, 24, 1-2, 83-98.
4.2.93. PAPADOPOULOS, A., KORONEOS, A., CHRISTOFIDES, G. and PAPADOPOULOU, L. (2016).
Geochemistry of beach sands from Kavala, Northern Greece.
Ital. J. Geosci., 135,3, 526-539.
4.2.94. PAPADOPOULOS, A., KORONEOS, A., CHRISTOFIDES, G. and STOULOS, S. (2016).
Natural radioactivity distribution and gamma radiation exposure of beach sands close the granitoids of NE Chalkidiki, Greece.
Conference Proccedings of the 10th International Congress of Hellenic Geographical Society, 805-814.
4.2.95. TZAMOS, Ε., FILIPPIDIS, A., RASSIOS, Α., GRIECO, G., MICHAILIDIS, K., KORONEOS, A., STAMOULIS, K., PEDROTTI, M. AND GAMALETSOS, P.N. (2016).
Major and minor element geochemistry of chromite from the Xerolivado–Skoumtsa mine, Southern Vourinos: Implications for chrome ore exploration.
Journal of Geochemical Exploration, 165, 81–93.
4.2.96. MICHAIL, M., PIPERA, M., KORONEOS, A., KILIAS, A. and NTAFLOS, T. (2016).
New perspectives on the origin and emplacement of the Late Jurassic Fanos granite, associated with an intra-oceanic subduction within the Neotethyan Axios-Vardar Ocean.
Int J Earth Sci, 105,7, 1965-1983.
4.2.97. PAPADOPOULOS, A., KORONEOS, A., CHRISTOFIDES, G., and STOULOS, S. (2016).
226Ra/238U Disequilibrium as a weathering index in heavy minerals enriched beach sand sediments from Sithonia and Kavala.
Επιστημονική Επετηρίδα, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τιμητική έκδοση στη μνήμη της ομότιμης καθηγήτριας Α. Κασώλη-Φουρναράκη, Ειδικός τόμος 105, 45-52.
4.9.98. PAPADOPOULOS, A., ALTUNKAYNAK, S., KORONEOS, A., UNAL, A. and KAMACI, O. (2016).
Natural radioactivity of western Anatolian plutons, Turkey.
Bull. of the Geol. Soc. of Greece, L.
4.2.99. TZAMOS, E., FILIPPIDIS, A., MICHAILIDIS, K., KORONEOS, A., RASSIOS, A., GRIECO, G., PEDROTTI, M. and STAMOULIS, K. (2016).
Mineral chemistry and formation of awaruite and heazlewoodite in the Xerolivado chrome mine, Vourinos, Greece.
Bull. of the Geol. Soc. of Greece, L.
4.2.100. PAPADOPOULOS, A, KORONEOS, A., CHRISTOFIDES, G., PAPADOPOULOU, L., TZIFAS, I. and STOULOS, S. (2016).
Assessment of gamma radiation exposure of beach sands in highly touristic areas associated with plutonic rocks of the Atticocycladic zone (Greece).
Journal of Environmental Radioactivity, 162-163, 235-243.
4.2.101. PAPADOPOULOS, A., KORONEOS, A., CHRISTOFIDES, G. and STOULOS, S. (2016).
Comparison of 226Ra/238U and 228Th/228Ra disequilibrium with weathering indices in beach sand sediments from Greece.
Journal of Sedimentary Research, 86, 668–682.
4.2.102. PAPADOPOULOS, A., ALTUNKAYNAK, S., KORONEOS, A., ÜNAL, A., and KAMACI, O. (2016).
Turkish Journal of Earth Sciences, 25, 434–455.
4.2.103. PAPADOPOULOS, A., ALTUNKAYNAK, S., KORONEOS, A., ÜNAL, A., and KAMACI, O. (2017).
Mineralogy and Petrology, 111, 677–691.
4.2.104. Tzamos, E., Kapsiotis, A., Filippidis, A., Koroneos, A., Grieco, G., Ewing Rassios, A., Kantiranis, N., Papadopoulos, A., Gamaletsos, P.N., Godelitsas, A. (2017).
Ore Geology Reviews, 90, 226-242.
4.2.105. BAZIOTIS, I., ASIMOW, P. D., NTAFLOS, T., BOYCE, J. W., MCCUBBIN, F. M., KORONEOS, A., PERUGINI, D., FLUDE, S., STOREY, M., LIU, Y. S., KLEMME, S., BERNDT, J. (2017).
Phosphorus zoning as a recorder of crystal growth kinetics: application to second‑generation olivine in mantle xenoliths from the Cima Volcanic Field. Contributions to Mineralogy and Petrology, 172:58.
4.2.106. YOUSEFI, F., SADEGHIANA, M., WANHAINENB, C., GHASEMIA, H., PAPADOPOULOU, L., BARK, G., REZAEI-KAHKHAEI, M., KORONEOS, A. (2017).
Journal of Geochemical Exploration, 182, 110-120.
4.2.107. POLI, G., CHRISTOFIDES, G. KORONEOS, A., Trajanova, M., Zupančič, N. (2020).
Multiple processes in the genesis of the Pohorje igneous complex: Evidence from petrology and geochemistry.
https://doi.org/10.1016/j.lithos.2020.105512
4.2.108. PAPADOPOULOS, A., LAZARIDIS, S., KIPOUROU-PANAGIOTOU, A., KANTIRANIS, N., KORONEOS, A. and ALBANAKIS, K. (2021).
Mineralogy, Geochemistry and Provenance of Beach Placers from Greece: New Insights on the REE Content of Black Coastal Sands from Aggelochori Area, N. Greece.
Minerals 11, 693, https://doi.org/10.3390/min11070693
4.2.109. GERONTIDOU, I., KORONEOS, A. and VOGDOPOULOS G. (2022).
The Post-Variscan to Pre-Jurassic, Mafic Northern Pelagonian Magmatism: A Comparative Study.
Bulletin of the Geological Society of Greece, Sp. Publ. 10, Ext. Abs. GSG2022-205.
4.2.110. GERONTIDOU, I., KORONEOS, A. and DRETAKI, A. (2022).
Petrology and geochemistry of the Variscan Kastoria pluton.
Bulletin of the Geological Society of Greece, Sp. Publ. 10, Ext. Abs. GSG2022-208.
4.2.111. PANORA, A. and KORONEOS, A. (2022).
Permo-triassic granitic magmatism in Serbomacedonian massif and Pelagonian zone: comparative geochemical and petrogenetic study of Kerkini, Arnea and Ardassa granites.
Bulletin of the Geological Society of Greece, Sp. Publ. 10, Ext. Abs. GSG2022-186.
4.3.1. CHRISTOFIDES, G., SOLDATOS, T. and KORONEOS, A. (1989).
Geochemistry, evolution and origin of the Fanos granite (Northern Greece).
Fifth Meeting of the European Union of Geosciences (EUG), Terra Abstracts, 1, No 1,282.
Importance of magmatic interaction processes in the evolution of tertiary granitoids of Serbomacedonian and Rhodope massifs (Northern Greece).
10th Meeting of the European Union of Geosciences (EUG), L10:2A/01/S1.
Mantle derived and crustal melts dichotomy in Northern Greece: spatiotemporal and geodynamic implications.
The origin of granites and related rocks. 4th Huton symposium. Clermont-Ferrand, France. Abstracts, 176.
4.3.4. CHRISTOFIDES, G., PECSKAY, Z., ELEFTHERIADIS, G., SOLDATOS, T. and KORONEOS, A. (2001).
Petrology and K/Ar geochronology of the tertiary Evros volcanic rocks, Thrace, Northeastern Greece.
PANCARDI 2001. Sopron, Hungary. Abstracts, DP-6.
4.3.5. KORONEOS, A., CHRISTOFIDES, G., HEAMAN, L. and KRSTIC, D. (2001).
Petrology, geochemistry and evolution of the peraluminous Monopigadon plutonite (Macedonia, Northern Greece).
Mitt. Osterr. Miner. Ges., 146, 148-150.
4.3.6. PECSKAY, Z., ELEFTHERIADIS, G., KORONEOS, A., SOLDATOS, T. and CHRISTOFIDES, G. (2003).
K/Ar dating, geochemistry and evolution of the tertiary volcanic rocks (Thrace, Northeastern Greece).
Proc. of the 7th Biennial SGA Meeting, Mineral Exploration and Sustainable Development, 2, 1229-1232.
Geochemical modelling of the intεraction between mantle derived and crustal melts for the genesis and evolution of the Sithonia plutonic complex (Chalkidiki, Northern Greece).
Proc. of the 5th International Symposium on Eastern Mediteranean Geology, 1106-1109.
Coeval calc-alkaline, potassic, and ultra-potassic mafic melts from Northern Greece: implications for the genesis of a “leopard-skin” mantle source.
Proc. of 5th International Symposium on Eastern Mediteranean Geology, 1224-1227.
Tertiary volcanic rocks from Samothraki island (N. Aegean, Greece): Sr- and Nd-isotope constrains on their evolution.
32nd International Geological Congress, Florence, Italy, Abstracts part 2, 291-12.
Geodynamical evolution of North-eastern Greece as traced by the geochemical variability of granitoid magmatism from Jurassic to Tertiary.
32nd International Geological Congress, Florence, Italy, Abstracts part 2, 194-24.
4.3.11. RESIMIC-SARIC, K., CVETKOVIC, V., BALOGH, K. and KORONEOS, A. (2006).
Main characteristics of ophiolitic complexes within the eastern branch of the Vardar zone Composite Terrane in Serbia.
Proc. of Mesozoic ophiolite belts of northern part of the Balkan Peninsula, Belgrade – Banja Luka, Serbia and Montenegro – Bosnia and Herzegovina,112-115.
The Sithonia plutonic complex (Chalkidiki, N. Greece): an example of interplay between geochemistry and magma dynamics during magma interaction.
Book of abstracts, Neogen Magmatism of the Central Aegean and Adjacent Areas, Milos, Greece, 11.
Petrology and geodynamics: findings from Aegean and adjoining regions.
Book of abstracts, Neogen Magmatism of the Central Aegean and Adjacent Areas, Milos, Greece, 11.
Complex interplay between geochemistry and magma dynamics in the petrogenesis of the Sithonia plutonic Complex (NE Greece).
Geophysical Res. Abs., 10, EGU2008-A-08680.
4.3.15. POLI, G., CHRISTOFIDES, G., and KORONEOS, A. (2010).
A-type granites in the Internal Hellenides (Macedonia, Greece): rift-related or post-orogenic? A reappraisal.
Geophysical Res. Abs., 12, EGU2010-4043.
4.3.16. KORONEOS, A., POLI, G., and CHRISTOFIDES, G. (2010).
The Upper Jurassic Monopigadon pluton related to the Vardar-Axios,ophiolites and its geotectonic significance.
Geophysical Res. Abs., 12, EGU2010-4266-1.
4.3.17. PIPERA, K., KORONEOS, A., SOLDATOS, T., PÉCSKAY, Z. and CHRISTOFIDES, G. (2010).
K/Ar mineral geochronology of the northern part of the Sithonia Plutonic Complex (Chalkidiki, Greece) and implications for its thermal history.
XIX Congress of the Carpathian-Balkan Geological Association (CBGA), Thessaloniki, Greece, 23-26 September 2010. Abs.Vol., 311-312.
4.3.18. ROMANIDIS, G., CHRISTOFIDES, G., KORONEOS, A., SOLDATOS, T. and PÉCSKAY, Z. (2010).
K-Ar mineral dating and thermochronometry of the south Sithonia plutonic Complex (Chalkidiki, Greece).
XIX Congress of the Carpathian-Balkan Geological Association (CBGA), Thessaloniki, Greece, 23-26 September 2010. Abs.Vol., 338-339.
4.3.19. POLI, G., CHRISTOFIDES, G., CVETKOVIĆ, V., PERUGINI, D. and KORONEOS, A. (2010).
Petrology and geodynamics: findings from Dinarides – Hellenides and adjoining regions.
XIX Congress of the Carpathian-Balkan Geological Association (CBGA), Thessaloniki, Greece, 23-26 September 2010. Abs.Vol., 318.
4.3.20. ŠARIĆ, K., CVETKOVIĆ, V., ROMER, R.L., CHRISTOFIDES, G. and KORONEOS, A. (2010).
Jurassic calc-alkaline granitoids associated with the East Vardar Ophiolites.
XIX Congress of the Carpathian-Balkan Geological Association (CBGA), Thessaloniki, Greece, 23-26 September 2010. Abs.Vol., 348.
4.3.21. KORONEOS, A., POLI, G., CVETKOVIĆ, V., CHRISTOFIDES, G., KRSTIĆ, D. and PÉCSKAY, Z. (2010).
Contrasting plutonic bodies in the northern Dinarides-south Pannonian basin: petrogenetic and tectonic implications inferred from the study of Mt. Cer granitoids (West Serbia).
XIX Congress of the Carpathian-Balkan Geological Association (CBGA), Thessaloniki, Greece, 23-26 September 2010. Abs.Vol., 204.
The Miocene granitoid rocks of Bukulja Mt.: evidence of lower crustal anatexis in the Southern Pannonian realm.
XIX Congress of the Carpathian-Balkan Geological Association (CBGA), Thessaloniki, Greece, 23-26 September 2010. Abs.Vol., 85-86.
4.3.23. PAPADOPOULOS, A., CHRISTOFIDES, G., and KORONEOS, A. (2010).
The Granite Market in Greece.
XIX Congress of the Carpathian-Balkan Geological Association (CBGA), Thessaloniki, Greece, 23-26 September 2010.Abs.Vol., 292.
4.3.24. PAPADOPOULOS, A., CHRISTOFIDES, G., PAPASTEFANOU, C., KORONEOS, A. and STOULOS, S. (2010).
Natural radioactivity of granites from Aegean islands (Atticocycladic Zone).
XIX Congress of the Carpathian-Balkan Geological Association (CBGA), Thessaloniki, Greece, 23-26 September 2010.Abs.Vol., 292-293.
4.3.25. PAPADOPOULOS, A., CHRISTOFIDES, G., PAPASTEFANOU, C.,
KORONEOS, A. and STOULOS, S. (2011).
Natural Radioactivity of Granitic Plutons of Northern Greece
Abstracts of the 17th Meeting of the Ass. of European Geol. Soc., 209, Belgrade, 14–18 September 2011.
New U–Pb dating and Hf-isotope composition of the Gornjane granitoids.
Acta Mineralogica-Petrographica, Abstract Series, 7, 146.
Preliminary results on structural state characterization of K-feldspars by using TL and IRSL.
L.A.I.S. 2012 LisbonBook of Abstracts – Final, 31.
4.3.28. BAZIOTIS, I., ASIMOW, P., KORONEOS A., NTAFLOS, T. and POLI, G. (2013).
A Dynamic study of Mantle processes applying In-situ Methods to Compound Xenoliths: implications for small to intermediate scale heterogeneity.
Geophysical Res. Abs., 15, EGU2013-5541-1.
4.3.29. PAPADOPOULOS, A., CHRISTOFIDES, G., PE-PIPER, G. and KORONEOS, A. (2013).
LREE-rich beach sands from Sithonia Peninsula (Chalkidiki, Greece).
Goldschmidt2013 Conf. Abs., Mineral. Mag. DOI:10.1180/minmag.2013.077.5.16. 1921p.
4.3.30. BAZIOTIS, I., ASIMOW, P.D., NTAFLOS, T., KORONEOS, A. and POLI, G. (2013).
High- to low- pressure features of compound xenoliths: implications from Fe-Ti-Ca metasomatism and glass formation.
Goldschmidt2013 Conference Abstracts, DOI:10.1180/minmag.2013.077.5.2.
4.3.31. PAPADOPOULOU, M., KORONEOS, A., CHRISTOFIDES, G., KILIAS, A. AND PAPADOPOULOU, L. (2015).
Petrological and geochemical study of Eastern Varnountas dolerites (Florina,W. Macedonia, Greece)
Geophysical Research Abs., 17, EGU2015-9678.
4.3.32. BAZIOTIS, I., ASIMOW, P., KORONEOS, A., PERUGINI, D., NTAFLOS, T., FLUDE, S., STOREY, M., HE, DT., and LIU, YS. (2014).
From intermediate to small scale heterogeneity of compound mantle xenoliths from Cima Volcanic Field (Western U.S.A.): implications for metasomatic processes in the deep mantle.
Bul. Shk. Gjeol. 1/2014 – Special Issue. Proceedings of XX CBGA Congress, Tirana, Albania, 24-26 September 2014 Special Session SS5, 111.
4.3.33. BAZIOTIS, I., ASIMOW, P., NTAFLOS, T., BOYCE, J., KORONEOS , A., PERUGINI, D., LIU, Y., KLEMME, S., and BERNDT, J. (2015).
Phosphorus and other trace elements from secondary olivine in composite mantle xenoliths (CMX) from Cima Volcanic Field (CVF; California, USA): implications for crystal growth kinetics
Geophysical Research Abs., 17, EGU2015-13780.
4.4.1. cvetkovic, v., knezevic, v., christofides, g., koroneos, a. and poli, g. (2004).
Origin, evolution and geotectonic setting of granitoid rocks of Cer mt. (Western Serbia).
Εκτεταμένες Περιλήψεις Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., 372-373. Ανακοινώθηκε στο 10ο Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2004.
Petrology and geochemistry of the Almopia Pliocene volcanics.
Εκτεταμένες Περιλήψεις Ελλην. Γεωλ. Εταιρ., 652-653. Ανακοινώθηκε στο 10ο Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2004.
4.5.1. ΠΕΤΡΟΛΟΓΙΑ ΠΥΡΙΓΕΝΩΝ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ (2024).
Εκδόσεις Νέον, 377 σελ. ISBN: 978-618-5515-34-8
4.5.2. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΓΕΝΕΣΗΣ ΠΥΡΙΓΕΝΩΝ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ (2014).
4.6. Ανακοινώσεις σε Ελληνικά Συνέδρια που σχετίζονται με την Πρακτική Άσκηση
4.6.1. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α., ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Β. και ΔΑΛΛΑΣ, Ι. (2013).
Βιωσιμότητα της Πρακτικής Άσκησης: Τρόποι χρηματοδότησης.
Πρακτικά συνεδρίου «Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ AΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ», Ηράκλειο, Οκτώβριος 2013, 183-191.
4.6.2. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α., ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Β. και ΤΑΡΟΥΔΑΚΗΣ Μ. (2016).
Η χρηματοδότηση της Πρακτικής Άσκησης ως τρόπος ανάπτυξης της.
1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή «Ελλάδα-Ευρώπη 2020: Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα, Καινοτομία και Οικονομία», Αθήνα, Ιούλιος 2016.
4.6.3. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ Α., ΤΑΡΟΥΔΑΚΗΣ Μ., ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Β., ΠΑΥΛΑΚΙ Α.– Μ. και ΓΙΑΛΙΤΑΚΗ Κ. (2016).
Πρακτική άσκηση στα πανεπιστήμια: Ο θεσμός στα πλαίσια της νέας ακαδημαϊκής και οικονομικής πραγματικότητας.
1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή «Ελλάδα-Ευρώπη 2020: Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα, Καινοτομία και Οικονομία», Αθήνα, Ιούλιος 2016.
4.6.4. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α. και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Β. (2021).
Δημιουργώντας κουλτούρα Πρακτικής Άσκησης: η εμπειρία μιας εικοσαετίας.
Πρακτικά 1ου Συνεδρίου Hi.Ed.WEP «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ: ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» Θεσσαλονίκη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Μάϊος 2021, ISBΝ: 978-618-5255-19-0, 45-55.
4.6.5. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α. και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Β. (2021).
Είκοσι χρόνια Πρακτικής Άσκησης στο Α.Π.Θ.
Πρακτικά 1ου Συνεδρίου Hi.Ed.WEP «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ: ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» Θεσσαλονίκη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Μάϊος 2021, ISBΝ: 978-618-5255-19-0, 97-112.
4.6.6. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, Α., ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Β. και ΔΑΛΛΑΣ, Ι (2022).
Η συμμετοχή των ΦΥ στην Πρακτική Άσκηση του Α.Π.Θ.: συνεισφορά, εμπειρία, προοπτικές.
Πρακτικά 2ου Συνεδρίου Hi.Ed.WEP «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ: ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ» Θεσσαλονίκη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νοέμβριος 2022, ISBΝ: 978-618-5255-22-0. 69-78.