Ευγένιος
Κατσανίδης
Καθηγητής
Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Επικοινωνία

Τμήμα Γεωπονίας

Κτήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων,

Αγρόκτημα Α.Π.Θ.

Θέρμη, 57001

2310 991640

Σύντομη Παρουσίαση Βιογραφικού

Ο Ευγένιος Κατσανίδης είναι Καθηγητής στον Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο «Επιστήμη Τροφίμων – Τεχνολογία Κρέατος και Αλιευμάτων».

Σύντομη Παρουσίαση Βιογραφικού

Ο Ευγένιος Κατσανίδης είναι Καθηγητής στον Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο «Επιστήμη Τροφίμων – Τεχνολογία Κρέατος και Αλιευμάτων».

Επικοινωνία

Τμήμα Γεωπονίας

Κτήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων,

Αγρόκτημα Α.Π.Θ.

Θέρμη, 57001

2310 991640

Εκπαίδευση

1986 - 1992

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Γεωπονίας

Πτυχίο

1992 - 1995

University of Minnesota

Food Science and Nutrition

M.Sc.

1995 - 2000

University of Minnesota

Food Science and Nutrition

Ph.D.

Δημοσιεύσεις

Κατάλογος δημοσιεύσεων στο βιογραφικό και στον διπλανό σύνδεσμο (Google Scholar)

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα​

Νέες τεχνολογίες στην επεξεργασία και συντήρηση αλιευμάτων και κρεατοσκευασμάτων Ανάπτυξη νέων προϊόντων Αύξηση της διάρκειας ζωής των τροφίμων Προσδιορισμός απαιτήσεων συσκευασίας και διάρκειας ζωής των τροφίμων Ανάπτυξη και αξιολόγηση συστημάτων δόμησης λιπών και ελαίων Εφαρμογές ελαιοπηκτών και υβριδικών πηκτών σε τρόφιμα Λειτουργικότητα βιοδραστικών συστατικών στο περιβάλλον του τροφίμου

Μαθήματα

2005 - 2025

Τεχνολογία Κρέατος-Αλιευμάτων-Αυγών (Προπτυχιακό)

2011 - 2025

Συσκευασία Τροφίμων (Προπτυχιακό)

2006 - 2012

Μοντέλα στην Επιστήμη Τροφίμων (Προπτυχιακό)

2007 - 2012

Ανάλυση Τροφίμων (Προπτυχιακό)

2005 - 2008

Εργαστ. Ασκήσεις στην Οινολογία – Οινοπνευματώδη Ποτά (Προπτυχιακό)

2018 - 2025

Σχεδιασμός Διεργασιών Παραγωγής Τροφίμων (Μεταπτυχιακό)

2018 - 2025

Ειδικά Θέματα στην Επιστήμη Τροφίμων (Μεταπτυχιακό)

2019 - 2025

Χημεία Τροφίμων & Διατροφή (Μεταπτυχιακό)

2019 - 2025

Επεξεργασία και Θρεπτική Αξία Τροφίμων (Μεταπτυχιακό)

2019 - 2025

Νομοθεσία Τροφίμων Ι: γενική νομοθεσία (Μεταπτυχιακό)

2019 - 2025

Νομοθεσία Τροφίμων ΙΙ: ειδική νομοθεσία (Μεταπτυχιακό)

2019 - 2025

Προσδιορισμός Διάρκειας Ζωής (Μεταπτυχιακό)

2019 - 2025

Ειδικά Θέματα Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών I (Μεταπτυχιακό)

2019 - 2025

Ειδικά Θέματα Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών II (Μεταπτυχιακό)