Τμήμα Χημικών Μηχανικών
Γραφείο 207, 2ος όροφος, Κτήριο Δ, Πολυτεχνική Σχολή, Α.Π.Θ.
+30 2310 996162
+30 2310 996162
επίκουρος καθηγητής στο Τμ. Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη Τροφίμων στο University of Massachusetts, MA, USA και διδακτορικό δίπλωμα στο ίδιο πανεπιστήμιο το 2006. Στη συνέχεια για δύο χρόνια ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Chalmers University, Σουηδία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων για 3 χρόνια ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης. Ακολούθως, και για 4 χρόνια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα όπου και απόκτησε μεγάλη εμπειρία πάνω σε τεχνικές ανάλυσης όπως LC, LCMSMS, ICP,ICPMS και GCMS. To 2018 εκλέχτηκε ως επίκουρος στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο τη Μηχανική Τροφίμων. Από το 2019 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογιών Βιομηχανικών τροφίμων και Αγροτικών Βιομηχανιών, ενώ από το 2020 είναι και ο Υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης του Τμ Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ. Στα ερευνητικά ενδιαφέροντα μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: λειτουργικά τρόφιμα, καινοτόμες διεργασίες τροφίμων, όπως υπερ-υψηλή πίεση, τρισδιάστατη εκτύπωση, καθώς και διεργασίες εκχύλισης και αποξήρανσης, απομόνωση βιοενεργών συστατικών από παραπροϊόντα βιομηχανίας τροφίμων και η σύνδεση της υγείας με το τρόφιμο.
https://people.auth.gr/wp-content/uploads/2024/12/Patroklos-Vareltzis-CV-1-1.pdf
Αριστοτέλειο Πανεπιστημίο Θεσσαλονίκης
Πολυτεχνική Σχολή/ Τμ Χημικών Μηχνανικών
Δίπλωμα
University of Massachusetts, Amherst, MA, USA
Food Science
MSc
University of Massachusetts, Amherst, MA, USA
Food Science
PhD
Chalmers University, Gothenburg, Sweden
PostDoc researcher
Περιγραφή Θέσης:
A two year scholarship position as a post doc researcher at the Chemical and Biological Engineering Department of Chalmers University, studying and developing pH shift method for isolating proteins from mussels
ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης
Rigas Labs
επιστημονικός και τεχνικός σύμβουλος
Περιγραφή Θέσης:
Εγκατάσταση και συντήρηση αναλυτικών οργάνων, καθώς και ανάπτυξη αναλυτικών τεχνικών (LC, LCMS, GC, GCMS, ICP, ICPMS)
Μηχανική Διεργασιών Τροφίμων (Προπτυχιακό)
Τεχνο-οικονομική Μελέτη Ι και ΙΙ (Προπτυχιακό)
Ισοζύγια Μάζας και Ενέργειας (Προπτυχιακό)
Διασφάλιση Ποιότητας και λειτουργικά τρόφιμα (Προπτυχιακό)
Mechanical Properties of Biomeaterials (Μεταπτυχιακό)
Biomanufacturing and tissue engineering (Μεταπτυχιακό)
Επιστήμη και Μηχανική Τροφίμων (Μεταπτυχιακό)
3DPharma: Τρισδιάστατη εκτύπωση καινοτόμου φορέα δραστικών ουσιών για την εξατομίκευση της per os φαρμακευτικής αγωγής
Αξιοποίηση ρευμάτων αποβλήτων παραγωγής ελαίου φραγκόσυκου και προκαταρκτικός σχεδιασμός βιομηχανικής μονάδας αξιοποίησης φραγκόσυκου
Support to EFSA in the Safety Assessment of Novel Foods and Nutrient Sources